Ovog puta ćemo vam prestaviti još jednu preduzetnicu iz Banja Luke,  koja je takođe bila učesnica 3. Preduzetničke akademije. Jelena Tojčić je vlasnica frizerskog salona “Studio Božena”, koji ima tradiciju dugu 35 godina. Priča je počela kada je Jelenina majka 1980.godine u srcu Zanatskog centra otvorila  salon, gdje je i danas lociran.

Jelena je nastavila porodičnu priču povratkom iz Londona, gdje je živjela i radila kao frizer preko deset godina. U Londonu je i stekla formalno obrazovanje na Vidal Sassoon akademiji za frizere. Ljubav prema ovom zanatu se rodila još kada je bila u osnovnoj školi, kada je sa majkom otišla na reviju frizera u Zagreb. Kasnije, tokom srednje škole šišala je sve svoje drugarice.

Kao svaki dobar preduzetnik i Jelena je željena da unaprijedi svoje poslovanje. Za Preduzetničku akademiju je čula od mušterije u svom salonu. Prijavila se i nije se pokajala, kako kaže: “BIlo mi je žao kada smo završili sa treningom. Iako je trening bio zahtjevan, svaki put sam se kući vraćala u dobrom raspoloženju.  Trener je bio odličan. Posebno mi se svidjelo što se sve uči kroz igru i na konkretnim primjerima”.

Na Preduzetničkoj akademiji Jelena je bila vođa tima sa kojim je zajedno radila na izradi biznis plana za unaprijeđenje svog poslovanja. Takođe, imala je priliku da prezentuje svoj biznis plan pred komisijom koju su činili predstavnici bankarskog sektora, razvojnih agencija, profesionalni konsultanti i uspješni preduzetnici.

“Zadovoljna sam kako sam predstavila svoj biznis plan, a utiska sam da se i komisiji svidjelo. Na ovom treningu sam zaista naučila dosta novih stvari kada je poslovanje upitanju. Upoznala sam svoje slabosti ali i prednosti u odnosu na konkurenciju. Shvatila sam da je za dobro poslovanje, ali inače za uspjeh u životu potrebo izaći iz zone komfora, jer ideja ima, treba biti kreativan, uvijek postoji neko riješenje”.

Na pitanje da li bi drugima preporučila da se prijave na Preduzetničku akademiju Jelena kaže:” Svakako bi preporučila osobama koje imaju svoj biznis,a posebno početnicima. Živimo u vremenu kada je velika konkurencija na tržištu, potrebno je izdvojiti se po nečemu. Bitno je da budući mladi preduzetnici nauče da je potrebno obaviti dosta posla i prije pokretanja vlastitog biznisa. Potrebno je ispitivati tržište, praviti analize o potrebama tržišta. To je upravo ono što sam i ja naučila na Preduzetničkoj akademiji”.